Terug naar Overzicht

gepubliceerd: 16-5-2020

Verborgen Verleden: de familie Donckers

Verborgen Verleden van 24 april 2020 toont stamreeks Brabantse familie Donckers

Ooit schreef ik in een blog dat het familiegeheugen voor bijzondere gebeurtenissen wel zo'n 200 jaar kan zijn. Bij het bekijken van een aantal afleveringen van "Verborgen Verleden" is een terugkerend element toch wel dat men zelfs de verhalen van twee generaties terug al niet meer kent. Bovendien zijn veel elementen uit de Vaderlandse geschiedenis vaak weinig bekend....

Maar hoe dan ook, met plezier bekijk ik zo nu en dan een aantal afleveringen. Recent ook die van 24 april 2020 met Jennifer Hoffman.

Toen in de aflevering haar Donkers-voorouders aan bod kwamen werd me duidelijk dat ik wellicht zelf ook aansluiting zou kunnen vinden op deze voorouders, en dat bleek ook het geval!

In de uitzending begint het gedeelte over Donkers op 14:40 en vanaf ongeveer 18:50 is de geschiedenis ook onderdeel van mijn familie Donckers.

De vermoedelijke publicatie waar deze stamreeks uit afkomstig is, is in 2012 posthuum gepubliceerd, en gevonden op de website van Martien van Asseldonk Oud Zijtaart. Ik heb op hoofdlijnen deze reeks inmiddels opgenomen in mijn eigen gegevens. On-line overigens nog niet geplaatst.